• Home
  • Butlletí JUNY 2017

Butlletí JUNY 2017

*|MC:SUBJECT|*
BUTLLETÍ D’EMIPAC – JUNY 2017
Podeu veure aquest e-correu al vostre navegador

 


NOTÍCIES I
CONVOCATÒRIES DE L’ENTITAT

 

JORNADA GWIDO A TARRAGONA

El primer dissabte de juliol, justament el 1 de juliol, a Estudi de Musica de Tarragona durem a terme una Jornada de coneixement del programa Gwido de gestió d’escoles de música. Serà una jornada específica i intensa per tal que les escoles que vulguin implementar-lo el proper curs puguin fer un aprenentatge de les principals prestacions del programa. Per inscriure’s només cal lliurar un e-correu a emipac2@gmail.com

SUBVENCIÓ PER A
DIGITALITZACIÓ

Han sortit ja les convocatòries TIC per a digitalització d’empreses amb subvencions europees Feder. Es tracta de subvencions a fons perdut gestionades per les Cambres. Aquestes convocatòries finançen la meitat de la inversió de les escoles en digitalització (adquisició de programes i sistemes de gestió informàtics, millores Web etc…). Tota la informació està disponible a l’espai privat de la web dedicat a subvencions,a disposició dels socis de l’entitat.

L’ESCOLA DE MÚSICA
DE GRÀCIA:
NOU SOCI A EMIPAC

Donem la benvinguda a Emipac, a l’Escola de Música de Gràcia. ubicada al carrer Sant Lluís i amb dependències també al carrer Torrijos. Es un projecte que dirigeixen Cristina Morales i Lourdes Aymerich. Teniu tota la informació a aquest enllaç
RUBAB: RE-ESTRENA
A L’INTÈRPRET DE LLEIDA

 L’Intèrpret de Lleida va estrenar el passat dissabte 3 de juny, el musical “Rubab, el misteri de l’instrument prohibit” al Teatre de La Llotja de Lleida, amb una durada de 90 minuts. Aquest musical és la primera obra creada i produïda a Lleida. Va ser encomanada per l’escola associada a Emipac, L’Intèrpret al dramaturg Ramon Molins i al compositor Antoni Tolmos, fa deu anys quan va ser estrenada, amb gran èxit. Ara l’Intèrpret la torna a posar en escena com a un dels actes centrals del seu 20è aniversari, amb la participació de joves actors i actrius i la Big Band del centre dirigida per Jaume Olivé a fi de ser compartida, novament, amb tothom.


CURSOS RECOMANATS
 
DATES DELS CURSOS DE FORMACIÓ WILLEMS:

En relació als nous Cursos de Formació per l’obtenció del Diploma pedagògic Willems, en propers dies es disposarà del programa complert. De moment, ja tenim les dades perquè pogueu organitzar el vostre calendari.
Totes les formacions de Barcelona es duran a terme a l’Institut Joan Llongueres i les dades són: 7 i 8 d’octubre i 4 i 5 de novembre del 2017 i 13 i 14 de gener, 10 i 11 de febrer, 10 i 11 de març, 5 i 6 de maig, i 26 i 27 de maig del 2018. Teniu tota la info d’aquesta activitat en aquest enllaç 

CAMPUS D’ESTIU DE JJ.MM. A BANYOLES
Joventuts Musicals convoca a músics, grups, instrumentistes, cantants, professionals o aficionats de música d’arrel, folk, tradicional i músiques del món a ETHNO CATALONIA 2017. Els participants formaran una Orquestra de 40 músics de Banyoles. Ethno Catalonia forma part d’un programa internacional que es realitza a 15 països, adreçat a músics d’edats compreses entre 18 i 30 anys. Els participants de l’Ethno Catalonia 2017 començaran el seu singular viatge musical de 10 dies en el campament base de Banyoles.
Info en aquest enllaç

MES DADES DE LA FORMACIÓ MUSICAL A CATALUNYA


Seguim treballant sobre les dades del Departament sobre formació musical per tal de divulgar-les i fer-ne una adequada valoració, que sigui útil a les escoles. Ja al Butlletí electrònic anterior vàrem comentar algunes dades del “termòmetre” de la formació musical, referit específicament a la ciutat de Barcelona. Avui ens podem centrar en els diferencials entre comarques catalanes comparant el nombre de persones que estudien música en escoles autoritzades, en relació a les poblacions de cada comarca.

Com ja havíem comentat aquest índex en la totalitat del territori està llindant al 0,80. A Barcelona ciutat, l’index està per sota amb un 0,661 però amb diferències molt elevades entre els 10 districtes de la ciutat. A la resta de la comarca del Barcelonès l’index general és del 0,54 i al Baix Llobregat estaria al 0,49. (Poden semblar índexs similars però al referir-se a un gran nombre de població són rellevants). Per contra algunes comarques tenen índexs alts: El Pallars Sobirà amb una població de només 6908 persones estudien música 257 persona, la qual cosa marca un 3,72 (el més alt de Catalunya). Algunes comarques lleidatanes properes tenen també índexs molt alts com les Garrigues amb 1,97 o l’Alt Urgell amb 1,60. També les Terres de l’Ebre tenen indicadors alts: A la Ribera d’Ebre arriben al 2,08, Montsià 1,68 i Baix Ebre 0,80. A les comarques tarragonines la Conca de Barberà arriba al 1,84 i el Tarragonès està en un 0,85. (Totes aquestes dades estan a disposició de les escoles Emipac a l’Àrea Privada de la web)

  


 
UN ANY MES, RECOLZANT SIMFONIC

El passat 10 de Juny 2017 a les 18h es va dur a terme -per setena vegada- una diada de 100 concerts simultanis i gratuïts realitzats per més de 5.000 estudiants d’ escoles de música a 100 racons emblemàtics de Catalunya i Balears. Es tracta d’una activitat que recolza Emipac i que aconsegueix que tots els músics interpretin a la vegada una mateixa partitura. En aquesta edició, la cançó “Camins” en honor al padrí de l’esdeveniment en aquesta 7ª edició: Sopa de Cabra.  Teniu tota la info al web: www.simfonic.org

 NOTA A L’AREA LABORAL
SOBRE EL REGISTRE DIARI
D’HORES A ESCOLES DE MÚSICA

Atenent a les peticions rebudes, els socis d’Emipac trobaran a l’espai laboral exclusiu, una informació sobre com s’ha modificat el registre diari de les hores de professors i personal auxiliar a les escoles de música.

 

 

 

ww.emipac.org
c/.Pere Vergés 1, pl. 11 despatx 11 08020 Barcelona. 
tf. 93.3143358
Copyright © *|2016|* *|EMIPAC|*, Si feu difusió de les nostres informacions, si us plau, citeu la procedència.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

La nostra adreça electrònica és:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Voleu canviar la recepció dels nostres butlletins?
Podeu Millorar les preferències del lliurament o donar-vos de baixa de la llista

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*