• Home
  • Butlletí MAIG 2017

Butlletí MAIG 2017

<!doctype html> *|MC:SUBJECT|*  
 
BUTLLETÍ D’EMIPAC – MAIG 2017
Podeu veure aquest e-correu al vostre navegador

EMIPAC PRESENTA EL PRIMER “TERMOMETRE DE L’ENSENYAMENT MUSICAL” Emipac a partir de les dades obertes del Departament d’Ensenyament ha dut a terme un primer “termòmetre” de l’ensenyament musical.La vocació d’aquests “termòmetres” és sintetitzar i treballar les dades del Departament per treure conclusions que siguin útils als socis de l’entitat. Aquest primer “termòmetre” s’ha dut a terme sobre els 10 districtes de Barcelona i s’analitzen dades de dimensionat de totes les escoles de música de la ciutat a partir del nombre d’alumnes i professors que disposen i també s’han establert en funció de les poblacions de cada districte un índex de persones que esudien música en relació a la població total. Aquest primer “termòmetre” es considera en certa manera un “test” i en funció de la receptivitat i l’us que se’n faci s’ampliarà per atendre tan alumnes per programes formatius, sexe, instrument etc… en una segona remesa. També en properes setmanes preparem “termòmetres” de diferents comarques catalanes que arribaran exclusivament als associats de l’entitat .

ESPAI TRANSPARÈNCIA D’EMIPAC

Hem incorporat a la web corporativa www.emipac.org un espai de transparència per tal d’anar aportant tota la informació rellevant de l’entitat que volem que sigui coneguda tant per socis com pel propi sector, administracions etc… Hem començat incorporant una Memòria del 2016 i anirem aportant més dades d’interès.

EMIPAC: ENTITAT DECLARADA “GRUP D’INTERÈS”

Emipac ha enllestit tots els tràmits per a declarar-se “grup d’interès” al Registre de Justícia de la Generalitat, la qual cosa ens valida per a reunir-nos amb càrrecs de tots els nivells de l’Administració per tal de defendre els interessos del nostre col·lectiu.

UN ANY MES, RECOLZANT SIMFONIC

El proper 10 de Juny 2017 a les 18h es du a terme -per setena vegada- una diada de 100 concerts simultanis i gratuïts realitzats per més de 5.000 estudiants d’ escoles de música a 100 racons emblemàtics de Catalunya i Balears. Es tracta d’una activitat que recolza Emipac i que aconsegueix que tots els músics interpretin a la vegada una mateixa partitura. En aquesta edició, la cançó “Camins” en honor al padrí de l’esdevenimentaquesta 7ª edició: Sopa de Cabra.  Les actuacions tenen lloc a espais tan singulars com la Sala de Martí l’Humà del Museu d’Història de Barcelona, els Banys Àrabs de Girona, l’Església romànica de Sant Martí a Lleida o el pati del Centre Cultural de La Misericòrdia a Palma de Mallorca. Són ciutats simfòniques a Catalunya: Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Manresa, Sant Just Desvern, Amposta, Agramunt, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes de Montbui, Camarles, Cambrils, Deltebre, Figueres, Godall, L’Aldea, La Sènia, Montblanc, Navàs, Palafrugell, Pineda de Mar, Reus, Sant Boi de Llobregat, Sant Carles de la Ràpita, Tortosa, Ulldecona, Vallirana, Vilanova del Vallès i Vidreres. Tots els estils musicals hi són presents:  es pot escollir entre formacions de caire clàssic com orquestres simfòniques, música de cambra, recitals de piano, òpera i cant coral; qui vulgui pot optar per concerts de swing, grups de jazz i cors de gospel; els més marxosos gaudiran de pop-rock, funk, rap o hip hop. I pels més alternatius, sessions de DJ’s i música electrònica o fins i tot música tradicional i popular.

Des d’ EMIPAC, encoratgem a totes les nostres escoles que participen de l’event i ens fem altaveu de l’iniciativa per tal que aconsegueixi la màxima difusió. Teniu tota la info al web: www.simfonic.org

Conferència a Tribuna Barcelona sobre l’equitat i excel·lència al sistema educatiu


  

El 3 de maig, vàrem estar presents al dinar-ponència que Barcelona Tribuna ha fet a l’Hotel Palace, organitzat per AED (Associació Esp. de Directius i La Vanguardia). Sergi Diaz ens fa la següent crònica:

La consellera Meritxell Ruiz va parlar al “Barcelona Tribuna” sobre Els nous reptes de futur, l’Equitat i l’Excel·lència com a binomi fonamental de la qualitat educativa catalana” però també va fer referència a la situació política i la relació entre Catalunya i Espanya en l’àmbit educatiu (ara una mica millor que amb el ministre Wert, però encara lluny de ser una relació productiva. A la fí, la vocació del govern central seria treure competències educatives a Catalunya, i revocar el model d’ensenyaments per competències que tant bons resultats està donant a Catalunya i als països d’Europa més ben posicionats…

La Consellera ha comentat que les xifres demostren que els resultats a Catalunya d’abandonament escolar i d’alumnes amb notes excel·lents han millorat molt respecte a ara fa vuit anys i per tant, com ella mateixa ha dit “anem per bon camí”. Catalunya es troba a un bon nivell dins d’Europa, segons els informes PISA, en competències matemàtiques, científiques i de comprensió lectora.

Segons ha dit, cal apostar fort per la Formació Professional, per que sigui més ben valorada per la societat, doncs és la garantia d’equilibri entre la demanda laboral i l’oferta de joves adequadament preparats per fer un país econòmicament més sostenible. També creu molt important la formació del professorat com a garantia de qualitat dels ensenyaments, inclús per sobre de que les ràtios a les aules puguin ser més baixes. Ha posat com exemple el model de països com Finlàndia, on els mestres estan molt ben valorats socialment, i molt ben preparats i seleccionats.

En acabar hem tingut ocasió de saludar al Secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, Antoni Llobet, i a la pròpia Consellera que ens ha dit “que en breu contactarà amb naltros”.

 

PROVES D’ACCÈS A ESM JAM SESSION

Fins el 2 de juny estan les places obertes per accedir a l’Escola Superior de Música JAM SESSION, afiliada a Emipac. Disposeu de tota la informació en aquest enllaç:

ESTAT DELS AJUTS

El procés d’atorgament dels Ajuts per a la formació musical a Barcelona que atorguem en Conveni amb l’ICUB de l’Ajuntament de Barcelona va endavant. Estem demanant a les famílies que encara han d’aportar algun document que el lliurin per tal de tenir enllestida la selecció durant el mes de juny.

ww.emipac.org c/.Pere Vergés 1, pl. 11 despatx 11 08020 Barcelona. tf. 93.3143358
Copyright © *|2016|* *|EMIPAC|*, Si feu difusió de les nostres informacions, si us plau, citeu la procedència. *|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|* La nostra adreça electrònica és: *|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|* Voleu canviar la recepció dels nostres butlletins? Podeu Millorar les preferències del lliurament o donar-vos de baixa de la llista *|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*