• Home
  • Butlletí Març 2017

Butlletí Març 2017

*|MC:SUBJECT|*
BUTLLETÍ D’EMIPAC – MARÇ 2017
Podeu veure aquest e-correu al vostre navegador
Reunió d’Emipac al Departament d’Ensenyament 
La Consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, acompanyada d’ Antoni Llobet. Secretari de Polítiques Educatives van rebre la setmana passada una comissió d’Emipac, formada pel seu president Sergi Diaz i els membres de l’entitat Eulàlia Casso, Alfons Perez i Jordi Jové. Aquesta reunió, que havia demanat Emipac va tenir un tó cordial i distès. El motiu era repassar les diverses accions que ha portat a terme Emipac en defensa del col·lectiu de l’ensenyament privat de la música: La iniciativa que va recollir la LEC en referència al  reconeixement de l”ensenyament musical d’iniciativa privada com un element més del mapa educatiu català o l’el·laboració d’un estudi exhaustiu al 2009… Amb tot, la reunió va centrar-se especialment en les conclusions de la  mesa que es va dur a terme en el mandat de la Consellera Rigau, entre el Departament i Emipac i que posa de manifest tant la necessitat de finançament públic de l’ensenyament privat com alguns criteris valoratius d`aquest finançament en funció d’edat, nivell càrregues lectives.
 El col·lectiu de les escoles privades d’ensenyaments de música autoritzades suposava al darrer curs un total de 73 centres a tot el territori, que donen feina a 1.431 professors i han incidit sobre un total de 15.350 alumnes, tot això sense comptar les escoles privades de música que no estan autoritzades pel Departament d’Ensenyament. Per altra banda, tant les escoles municipalitzades, les escoles municipals que gestiona el sector privat, com les escoles d’iniciativa privada autoritzades pel Departament formen part d’un mateix teixit en el territori català. Ena qust sentit, Emipac reivindica l’equiparació d’aquests tres col·lectius que intervenen en l’ensenyament musical, de manera que no hi hagi una situació de greuge comparatiu en el finançament d’uns o altres. Al capdevall, tots fan una mateixa tasca d´interès públic al territori, democratitzant l’accès a l’ensenyament musical .
.
RESUM DE LA JORNADA DE FORMACIÓ: “GRANADOS 150ANYS”

Dins de les activitats de la Jornada de Formació “Granados 150 anys” vàrem tenir oportunitat d’escoltar la ponència: “Granados, un músic modern mirant el futur”  a càrrec de Jaume Ayats, director del Museu de la Música de Barcelona i “Els grans reptes de l’educació”  a càrrec de Xavier Fina de l’ESMUC. A continuació vàrem conèixer diversos projectes del territori com el de l’Escola Municipal de Música de La Roca del Vallès i l’Institut La Roca, o el de l’Escola Pereanton de Granollers.
A continuació  una Taula Rodona d’experiències formatives coordinada per Maria Andreu va presentar les segúents intervencions: Experiències comunitàries, projecte de l’Escola de Música Jam Session  – Escola de Música i centre autoritzat de grau professional l’Intèrpret de Lleida / Escola Francesc Feliu de Lleida Escola de música/Centre de les arts de L’Hospitalet Música en conjunt, projecte del Conservatori Municipal de Música de Sant Cugat del Vallès i Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i les Escoles Turó de Can Mates, Ciutat d’Alba, l’Olivera i Collserola La Música estructura el pensament, projecte de L’Escola de Músics i JPC i l’Institut Pau Claris de Barcelona . Tot seguit es va dur a terme l’Entrega del Premi Granados 150 anys i concert del guanyador
 Ampliem notícia en aquest enllaç: 
 
 
AMB EL SUPORT DE L’ICUB DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

S´OBRE LA CONVOCATORIA D’AJUTS
 


Aquests ajuts estan adreçats a l’educació musical d’alumnes de famílies amb dificultats econòmiques
 
El Conveni signat amb L’Institut de Cultura destina 150.000 euros a ajuts per a la formació musical d’infants i joves entre 4 i 17 anys

A partir del 17 de març ja es poden presentar les sol·licituds per optar als ajuts econòmics per a estudis musicals, fruit del conveni signat entre l’ICUB i EMIPAC (Escoles de Música d’Iniciativa Privada Associades de Catalunya). La finalitat d’aquest conveni és consolidar un model de col·laboració amb els centres privats amb l’objectiu de promoure una àmplia oferta musical accessible i de qualitat.
 

 

“No només cal impulsar els equipaments de barri i proximitat sinó també fomentar la formació d’infants i joves per donar suport a recorreguts creatius des del seu inici”  Jaume Collboni 
 

Per accedir als ajuts s’haurà d’acreditar estar matriculat a una escola de música de la ciutat de Barcelona (independentment de la seva adscripció o no a l’EMIPAC), i autoritzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, durant el curs 2016-2017. Les beques atorgades variaran en funció dels ingressos familiars i del nombre d’hores lectives i aportarà, enguany, entre el 50 % i el 60 % de l’import total del curs.
 
Entre el 2014 i el 2016, s’han beneficiat d’aquests ajuts un total de 155 alumnes cada curs (2014/2015 i 2015/2016), matriculats en 17 escoles de música de la ciutat, els quals han rebut de mitjana 897 euros en total.

 

Podeu consultar les bases de la convocatòria en aquest enllaç

La cultura que ve  és un simposi organitzat pel Departament de Cultura amb la col·laboració de la Fundació Joan Miró, amb l’objectiu de debatre i analitzar el futur de la cultura catalana i el seu espai en el món. L’esdeveniment tindrà lloc a la seu d’aquesta Fundació, el dijous 23 i el divendres 24 de març del 2017. Durant aquests dos dies volem obrir un debat públic sobre quatre grans àmbits que incideixen en l’univers de la cultura:

  • La cultura i les empreses creatives. On tractarem quin és el potencial de les arts per generar organitzacions i empreses rendibles socialment i econòmicament.
  • La dimensió social de la cultura. Davant el paper predominant de la cultura com a bé de consum, quin pot ser el seu rol com a eina de millora de la nostra societat.
  • La cultura i la tradició. Una creació cultural s’explica en el seu temps, però s’explica també en la relació amb tot allò que s’ha dit, s’ha pensat i s’ha expressat abans.
  • I finalment, com ens veuen des del món amb una gran varietat de punts de vista i la participació de tot el sector.

Per parlar sobre tot això s’han convidat pensadors i gestors de tot arreu per ajudar-nos a plantejar com serà la cultura catalana durant els propers anys.

TROBAREU INFORMACIÓ MÉS DETALLADA EN AQUEST ENLLAÇ ON TAMBÉ PODREU FER LA INSCRIPCIÓ:

 

FEU-NOS ARRIBAR LES VOSTRES FOTOGRAFÍES DE MÚSICA:
Cada mes tancarem el nostre BUTLLETÍ EMIPAC amb una fotografia artística relacionada amb la formació musical. Començem aquest cicle amb la fotografia que us oferim i que correspon a una actuació musical de l’escola de L’HOSPITALET, HARO ESTUDIS MUSICALS.
ww.emipac.org
c/.Pere Vergés 1, pl. 11 despatx 11 08020 Barcelona. 
tf. 93.3143358
Copyright © *|2016|* *|EMIPAC|*, Si feu difusió de les nostres informacions, si us plau, citeu la procedència.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

La nostra adreça electrònica és:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Voleu canviar la recepció dels nostres butlletins?
Podeu Millorar les preferències del lliurament o donar-vos de baixa de la llista

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*