EMIPAC - c./Pere Vergés 1. pl.11 despatx 11 - tfon 933143358 emipac@emipac.org

Aqui ho explica

Inici Fòrums És segur el Zoom? Aqui ho explica

S'està mostrant 2 entrades - de la 1 a la 2 (d'un total de 2)
 • Autor
  Entrades
 • #1309 Respon
  Jordi
  Gestor de comptes

  Interessant aquest Foro. La seguretat pot ser un problema.
  He trobat aquesta referència que ens pot ajudar

  Safety and Security While Video Conferencing with Zoom

  #1310 Respon
  Jordi
  Gestor de comptes

  Gràcies per la referència que estava en anglès. Per a facilitar-ho ho teniu traduït:

  Seguretat mentre es fa videoconferència amb zoom

  Amb gran part del món treballant des de casa per problemes de salut pública amb COVID-19, la videoconferència està en auge. Les empreses i, fins i tot, les escoles estan dirigint-se a plataformes com ara Zoom, equips Microsoft, hangouts de Google i altres tecnologies per mantenir-se connectat.

  Els darrers dies el zoom ha estat incendiat per problemes de seguretat amb la plataforma. Recentment s’ha revelat una vulnerabilitat d’un dia i nombrosos usuaris han assenyalat que els spams de Zoom s’uneixen a reunions obertes i comparteixen contingut no desitjable. També s’ha trobat que el zoom sobrecarregava dades amb Facebook a través de la seva aplicació iOS, però ja s’ha solucionat el problema. BleepingComputer va informar recentment sobre una vulnerabilitat recent trobada al Zoom que permet a un atacant robar les credencials d’inici de sessió de Windows d’altres usuaris.

  En resposta, SpaceX ha prohibit l’ús de Zoom per a reunions d’empresa, com ha fet la NASA. Zoom va anunciar que congelaran tot el desenvolupament de funcions noves per centrar-se en la seguretat i la privadesa.

  Houseparty, una altra plataforma de videoconferència, també ha estat estudiat amb alguns usuaris que afirmen que Houseparty permet als pirates informàtics accedir als seus comptes de xarxes socials entre altres coses. Malauradament, no sembla haver-hi moltes proves per donar suport a aquestes reclamacions i Epic Games ha ofert un recompte d’1 milió de dòlars a qualsevol que pugui demostrar aquestes reclamacions.

  Amb totes aquestes notícies, és possible fer una videoconferència segura? Algunes plataformes són més segures que altres? Per què és tan popular el Zoom tot i que s’ha vist afectat per tants problemes de seguretat i privadesa?

  Empreses com la nostra Wordfence portem anys utilitzant eines de connexió remota i hem après algunes coses. Amb aquestes preocupacions, hem volgut fer una ullada a la seguretat de nombroses plataformes de videoconferència i oferir alguns consells per ajudar-vos a mantenir-vos segur en connectar-vos en línia, ja sigui un amfitrió de la reunió o un assistent.

  Opcions de videoconferència
  Hi ha diverses opcions de videoconferència disponibles, totes amb diferents capacitats. Si bé no tothom té una opció d’opcions de videoconferència, els responsables han d’avaluar quina oferta té la funcionalitat que necessiten. Zoom, davant d’un intens escrutini, es veurà obligat, sens dubte, a millorar la seva seguretat per mantenir-se viable. Si la seguretat és primordial per a les vostres converses, trieu una opció, com ara Senyal per a una comunicació de text segura. Per a la videoconferència, el WebEx de Cisco ofereix un xifratge extrem i gravat xifrat a nivells de fitxers i de volum lògic.

  Fins i tot amb els seus problemes recents, hi ha moltes raons per les quals el zoom és tan popular. És fàcil d’utilitzar, barat, fiable i convenient. Tanmateix, quan la seguretat és primordial, utilitzar una alternativa amb un historial de seguretat millor. La preocupació més gran és l’expectativa de seguretat amb un producte àmpliament utilitzat. Això permet als usuaris tenir una sensació de seguretat quan no està justificada.

  Potser el major benefici del recent enfocament mediàtic en Zoom és la constatació que mai no serem completament segurs quan compartim informació en línia, i sempre hauríem d’estar preparats en cas d’incompliment.

  Hi ha, però, alguns passos que podeu fer per millorar la seguretat quan feu servir Zoom.

  Si és necessari que utilitzeu Zoom com a amfitrió de reunions
  El zoom és la plataforma més coneguda i, quan hi participem, no solem triar amb quin sistema ens trobarem. De vegades els nostres empresaris requereixen una plataforma determinada o, de vegades, el nostre públic ho espera. Si no teniu cap opció a quina plataforma heu de fer servir, encara podeu fer alguns passos per augmentar la seguretat de la reunió.

  Aquest vídeo revisa algunes configuracions del vostre compte de Zoom que poden ajudar a prevenir els bombardejos amb el Zoom i assegurar que els assistents tinguin una experiència segura.

  Aprofiteu la configuració del zoom. Hi ha diverses opcions de zoom que us poden ajudar a mantenir la reunió segura. Bloquegeu les reunions amb contrasenyes, silenciau els assistents a la participació i bloquegeu la compartició de pantalla perquè un assistent no pugui assumir la reunió amb la pantalla sense el vostre permís.

  Comproveu els usuaris. Podeu expulsar un usuari fora de la vostra habitació. No hauríeu de fer-ho si heu assegurat el vostre compte de zoom, però sabeu que el teniu a la vostra disposició. Feu clic a Gestiona els participants a la part inferior de la finestra del zoom. Al costat de la persona que voleu eliminar, feu clic a Més. A la llista que apareix, feu clic a Elimina i confirmeu.

  Desplaceu els usuaris a Zoom

  Comparteix els enllaços del zoom amb cura. Sense cap control al seu lloc, un enllaç del Zoom permetrà que qualsevol s’hi uneixi. No compartiu l’enllaç de reunió del Zoom en llocs públics com les xarxes socials o altres fòrums públics. Els pirates pirates i pirates han estat a la recerca d’aquests i han accedit a les sales de reunions a voluntat, provocant estralls en reunions de negocis i fins i tot escolarització en línia.

S'està mostrant 2 entrades - de la 1 a la 2 (d'un total de 2)
Resposta a: Resposta #1310 en Aqui ho explica
La vostra informació: