EMIPAC - c./Pere Vergés 1. pl.11 despatx 11 - tfon 933143358 emipac@emipac.org

Com incloure la creativitat i la improvisació a l’aula de música? Com obtenir recursos i materials concrets per desenvolupar aquestes capacitats de l’alumnat, a partir d’una programació ja establerta? Com treballar amb l’alumnat l’educació auditiva, la comprensió musical i l’anàlisi a partir d’una peça concreta?
Una breu introducció pràctica a la Metodologia IEM. Una presentació sintetitzada dels fonaments metodològics per la inclusió sistemàtica de la creativitat als processos didàctics de l’ensenyament musical.
Durant les dues sessions d’aquest curs, s’oferiran diferents recursos i tècniques pedagògiques que garanteixin l’aplicació de la improvisació i la creació en els processos d’ensenyament i aprenentatge, donant als participants un temps i un espai per poder començar a aplicar-los i aclarir dubtes en comú.

Curs recomanat per tot aquell que vullgui realitzar una primera aproximació a la Metodologia IEM, o que estigui interessat en els Cursos de Formació del Professorat.

 L’Institut d’Educació Musical (IEM) és una associació de professors creada i dirigida per Emilio Molina, que se centra en promoure un sistema pedagògic per a l’aprenentatge i l’ensenyament de la música basat en el desenvolupament integral de la creativitat i de la imaginació, i en la improvisació entesa com a control del llenguatge musical.

El IEM compta amb un gran equip de professors, un grup compacte i heterogeni d’especialistes de diferents disciplines que desenvolupen la Metodologia en els més diversos camps i en tots els nivells. Així com l’editorial Enclave Creativa, que publica un ampli catàleg de llibres amb aplicacions didàctiques de la Metodologia de la Improvisació als més diversos camps.

Maria Camahort és professora de l’Institut d’Educació Musical IEM i Coordinadora del Curs de Formació del Professorat IEM a Catalunya. Té experiència com a intèrpret, compositora, arreglista i educadora en contextes molt variats, sempre combinant la seva faceta artística amb la docent. Com a músic, ha actuat en sales de concerts nacionals i internacionals, ha publicat dos treballs discogràfics i ha rebut diversos premis de composició.
Com a professora, te una àmplia experiència ensenyant guitarra, llenguatge musical, música de cambra, conjunts i tallers d’improvisació amb tot tipus d’estudiants, des de nens fins a estudiants de grau professional i estudis musicals universitaris.

Inscriute:

Asistencia a 1 sessió 45€
Asistencia a les 2 sessions 80€

Pagament

A escogir 45€ (1 sessió) / 80€ (2 sessions)

Format

Presencial

Dirigit

Profesorat d’escoles de música i conservatoris, estudiants de grau superior de Pedagogía.

Dates

Dissabte 16 d’octubre / dissabte 13 de novembre

Horari

De 10:00 h. a 14:00 h

Preu
 • Primera sessió (16 octubre): 45 €
 • Dues sessions (16 i 13 de noviembre): 80 €
 • Per assistir a la segona sessió es requereix haver asistit a la primera.

La inscripció a aquestes sesions suposa un descompte del mateix import a la matrícula del Curs de Formació del Professorat – Metodología IEM.

13 octubre

Contingut del Curs:

 • Primera sesió (4h): La peça com a punt de partida.
  – Introducció a la Metodología IEM
  – Recursos per introduir la creativitat, la improvisació, l’anàlisis i l’auditiva a l’aula
  – Introducció a la Unitat Didàctica IEM
 • Segona sesió (4h): La peça com a punt final.
  – El treball a l’aula sense partitura. Classe en directe. Recursos.
  – Recursos per la classe d’instrument: Iniciació.
  – Dubtes i preguntes. Tancament del curs.

Diploma del Curs:
Expedit per A Tempo (escola autoritzada per el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya) amb el número d’horas realitzades i signat per el professor.