EMIPAC - c./Pere Vergés 1. pl.11 despatx 11 - tfon 933143358 emipac@emipac.org

Un any més, el Festival SIMFONIC aplega un centenar de concerts simultanis a Catalunya i Balears. El 10 de juny a les 18h, 5.000 estudiants d’escoles de música i entitats musicals posen la banda sonora a 100 espais de les ciutats participants. Enguany, el reconegut canta-autor Pep Sala del grup SAU és el padrí d’aquesta tretzena edició. En el seu honor, a les 19.00 hores, la cançó “Boig per tu” sonarà simultàniament a tots els concerts.

Les actuacions tindran lloc a espais tan singulars com la  Presó La Model  a Barcelona, el Pati de les Magnòlies a Girona, l’església del Castell dels Templers de Gardeny de Lleida, El Sielu a Manresa, l’Anfiteatre Port Tarraco a Tarragona o CaixaForum Palma  a Mallorca entre molts d’altres. També es podrà escollir entre formacions de caire clàssic (orquestres simfòniques, música de cambra, recitals de piano i cant coral), concerts de swing, grups de jazz, cors de gospel, música electrònica i música tradicional i popular.

El Festival SIMFONIC compta amb l’apadrinament de Pep Sala del grup SAU , protagonista  del videoclip de presentació del Festival. La cançó  “Boig per tu” sonarà el dia 10 de juny a les 19h de manera simultània a tots els concerts. Són ciutats simfòniques a Catalunya:

  • Província Barcelona: Barcelona, Caldes de Montbui, Cerdanyola del Vallès, Granollers, Manresa, Mataró, Sant Feliu de Llobregat, Sant Fruitós del Bages, Sant Quirze del Vallès i Vallirana.
  • Província de Girona: Girona, Besalú, Bescanó, Blanes i Palafrugell.
  • Província de Lleida: Lleida, Agramunt, Alguaire, Artesa de Lleida i Cervera.
  • Província de Tarragona: Tarragona, Alcanar, Camarles, Cambrils, Godall, L’Aldea, Reus, Tortosa, Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona.

Són ciutats simfòniques a Balears: Palma de Mallorca, Santa Margalida i Sa Pobla.

La iniciativa SIMFONIC  és impulsada per l’Associació SIMFONIC, amb l’objectiu de visualitzar la tasca que realitzen les Escoles de Música, entenent l’aprenentatge musical com una inversió en educació i aconseguint que els joves músics siguin els protagonistes. Informació complerta del Festival SIMFONIC a: www.simfonic.org i compta am la col·laboracio d’EMIPAC des de la primera convocatòria de l’event.