EMIPAC - c./Pere Vergés 1. pl.11 despatx 11 - tfon 933143358 emipac@emipac.org

EMIPAC COL·LABORA AMB EL FESTIVAL SINFÒNIC

by | juny 4, 2024 | SECTOR MUSICAL

Festival SIMFONIC:

100 concerts simultanis a Catalunya i Balears

8 de juny – 18h

El proper dissabte 8 de juny a partir de les 18h, 5.000 alumnes d’escoles de música de Catalunya i Balears realitzaran 100 concerts simultanis a la tretzena edició del Festival SIMFONIC.

Tots els concerts del Festival SIMFONIC es celebren de manera gratuïta i amb accés lliure.

Les actuacions tindran lloc a espais tan singulars com la  Presó La Model  a Barcelona, el Pati de les Magnòlies a Girona, l’església del Castell dels Templers de Gardeny de Lleida, el Pati del Teatre Kursaal a Manresa, l’Anfiteatre Port Tarraco a Tarragona o CaixaForum Palma  a Mallorca entre molts d’altres.

També es podrà escollir entre formacions de caire clàssic (orquestres simfòniques, música de cambra, recitals de piano i cant coral), concerts de swing, grups de jazz, cors de gospel, música electrònica i música tradicional i popular.

En aquesta catorzena edició, el Festival SIMFONIC compta amb l’apadrinament del reconegut canta-autor Pau Donés (Jarabe de Palo). La cançó  “La Flaca” sonarà el dia 8 de juny a les 19h de manera simultània a tots els concerts.

Són ciutats simfòniques a Catalunya:

  • Província Barcelona: Barcelona, Bellaterra, Cerdanyola del Vallès, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Santa Coloma de Gramanet, Terrassa i Vallirana.
  • Província de Girona: Girona, Besalú, Bescanó, La Bisbal de L’Empordà i Santa Coloma de Farners.
  • Província de Lleida: Lleida, Agramunt i Alguaire.
  • Província de Tarragona: Tarragona, Alcanar, Camarles, Cambrils, Godall, L’Aldea, La Ràpita, Reus, Tortosa i Ulldecona.

És ciutat simfònica a Balears: Palma de Mallorca

La iniciativa SIMFONIC  és impulsada per l’Associació SIMFONIC, amb l’objectiu de visualitzar la tasca que realitzen les Escoles de Música, entenent l’aprenentatge musical com una inversió en educació i aconseguint que els joves músics siguin els protagonistes.

Informació relacionada