EMIPAC - c./Pere Vergés 1. pl.11 despatx 11 - tfon 933143358 emipac@emipac.org

ÉXIT DE LES ACCIONS D’EMIPAC EN REIVINDICACIÓ D’UN FINANÇAMENT JUST

Ahir, dia 22 de novembre -festivitat de Santa Cecília, patrona de la música- un gran nombre d’escoles de música d’iniciativa privada de tot Catalunya varen dur a terme a la façana dels centres una acció reivindicativa per a reclamar un finançament just per a tots els alumnes de les escoles de música catalanes.

L’acció va consistir en una concentració simbòlica d’alumnes, professorat i comunitat educativa de cada centre, amb instruments musicals però sense actuar, a fí de manifestar el malestar per la situació que pateixen aquests centres. En aquestes concentracions es va llegir el Manifest de Santa Cecília, promogut per Emipac, l’associació que agrupa les escoles de música d’iniciativa privada de Catalunya.

Llorenç Domènech, president de l’entitat ha manifestat que “aquesta concentració simbòlica només és l’inici d’una campanya continuada d’accions a tots els nivells: polítics, Departament d’Educació, opinió pública etc… campanya que no acabarà fins que s’aconsegueixin les reivindicacions justes que reclamem”

En concret Emipac es plantegen dues grans reivindicacions:

  1. En primer lloc, tenint en compte que tant les escoles municipals de música com les d’iniciativa privada som centres educatius adscrits al Departament d’Educació i estem regulats pel mateix decret 354/21 d’Escoles de Música i que l’educació no és una competència obligatòria dels municipis, el finançament del Departament d’Educació hauria de ser el mateix independentment de la titularitat del centre.
  2. En segon lloc i tota vegada que l’oferta municipal no pot cobrir tota la demanda existent, el finançament municipal (públic) que es pugui destinar a les escoles de música ha d’anar als alumnes i famílies en funció de la seva situació familiar o socioeconòmica i no de la titularitat del centre on estudien.

Disposeu del text del Manifest en aquest enllaç

Disposeu de fotos de les concentracions a les escoles en aquest enllaç: